Překvapivá posila A-týmu
Lukáš Pivoňka nahradí ve třetiligovém A-týmu Jiskry Domažlice zraněného Josefa Prettla. Bývalý hráč juniorského týmu USK Praha totiž neodmítl žádost svých bývalých spoluhráčů a vrací se do ´áčka´ po více než dvouleté přestávce. Obnovenou premiéru ve III. lize si odbyde v Praze už první únorový víkend, tedy pouze tři dny po svém přestupu.
Zkušený Pepík Prettl měl už delší dobu chronické problémy s pravým kolenem a uvažoval také o operaci. Minulou neděli v Sokolově ale špatně došlápl a přetrhal si vazy v kotníku doposud zdravé levé nohy. Léčení si vyžádá nejméně dva měsíce, takže letošní sezona pro něj už skončila. Vedle Standy Kopice by jej tedy v týmu měl zastoupit navrátilec Lukáš Pivoňka. Za domažlický A-tým hrál naposledy v sezoně 1997/98, v níž Jiskra skončila ve III.lize třetí. Do další sezony už ale kvůli zranění nenastoupil a vypadalo to na konec kariéry. V polovině loňské soutěže se ale náhle objevil v nově vzniklém ´déčku´. A barvy Dream Teamu Jiskry Domažlice, ve kterém se k basketbalu vrátila řada bývalých hráčů a v němž hrál po boku svého staršího bratra Martina, dával Lukáš Pivoňka body ještě v polovině ledna. Poslední zápas sehrál proti Přešticím a s Dream Teamem se v něm symbolicky rozloučil (aniž by to ovšem tušil) technickou chybou vyslouženou za komentáře pouhé 1,3 vteřiny před závěrečnou sirénou, navíc těsně poté co uzavřel skóre zápasu.
Přestože s fyzičkou bude mít zpočátku určitě velké problémy, věří Lukáš, že bude platným hráčem a že A-týmu v letošní výborně rozehrané sezoně pomůže. V týmu přitom zůstane nejméně do konce sezony. Ta se právě teď přehupuje do své druhé poloviny a Jiskra je v tabulce skupiny A první s bodovým náskokem před Litoměřicemi, které minulý víkend porazili oba příští soupeře Jiskry, tedy Sokol Kbely i momentálně třetí Duklu Dejvice. Oba v listopadu v Domažlicích prohráli – Dukla 83:93, Kbely pak vysoko 66:97.