Lidový běh přilákal i hráče A týmu

13.04.2002 (tbj) - V sobotu 13.4. se v Domažlicích uskutečnil 9.ročník Domažlického půlmaratónu – Memoriálu Emila Zátopka. Půlmaratón v Domažlicích byl zároveň závodem, ve kterém se rozhodovalo o mistru ČR na této trati.
Tomuto závodu však předcházel nesoutěžní Lidový běh, kterého se v rámci fyzické přípravy zúčastnilo několik hráčů A týmu. Na start 3,5 km dlouhé trati se postavili Standa Kopic, Honza Blacký a Michal Podestát. Další dva hráči, dorostenci Josef Hrubý a Václav Kozina, pracovali na trati jako dobrovolní pomocní organizátoři celého atletického odpoledne. Při takové účasti svých svěřenců nemohl chybět mezi diváky ani trenér Miroslav Vaněk.
Doufejme, že běh pomohl hráčům v přípravě na nadcházející poslední mistrovské zápasy ve III.lize, které se uskuteční na domácí palubovce. Jiskra se utká 27.4. se Sokolovem a 28.4. s Karlovými Vary. Upřesnění časů obou utkání naleznete na těchto stránkách i na poutacích plakátech. Všichni hráči věří, že je přijdete podpořit v co největším množství, neboť naděje na vítězství v A slupině III.ligy ještě zdaleka není ztracena.
Na závěr jen dodám, že vítězem půlmaratónu se stal keňský běžec Michael Rotich. Domažlický odchovanec Pavel Faschingbauer v barvách USK Praha skončil na druhém místě. Vybojoval tak domácí titul a časem 1hodina 3minuty a 34 vteřin, který je zároveň jeho novým osobním rekordem se kvalifikoval na mistrovství světa v Belgii. Mezi ženami získala český titul Jana Klimešová rovněž z USK Praha.