bgg13.gif(6 kb) Muži "A"

          Základní údaje
Soutěž:   III. liga MUŽI
Trenér:   Miroslav VANĚK
Asistent:   Jiří VORLÍČEK
    Miroslav JANIUREK
agro.gif(6 kb)

Jiskra Domažlice vs. BK Sokolov
90:83 (11:24, 32:40, 73:65)
27.04.2002 (tbj) - V posledních dvou kolech se mělo definitivně rozhodnout o celku postupujícím do druhé ligy a jedním ze tří kandidátů byla i Jiskra. Kromě dvou vítězství k tomu ale potřebovala i klopýtnutí dejvické Dukly.
Aby na zápas nalákali co nejvíce fanoušku, rozhodli se činovníci Jiskry, že vstupenky ze sobotního zápasu budou platit i v neděli. A tak se stalo, že při zahájení zápasu čekalo na hráče zcela zaplněné hlediště dychtivě toužící po skalpu silného Sokolova.
Soupeř však kladl Jiskře tuhý odpor. Mimo jiné si přivezl posilu v podobě nigerijského rodáka, 210 cm vysokého pivota, Aleburu Adenkuleho. Ten žije v Sokolově od roku 1995 a vždy když mu skončí sezóna v profesionální lize v Libanonu, pomáhá tamnímu klubu v posledních ligových kolech.
Během první čtvrtiny se také jeho zásluhou dostal Sokolov do 13ti bodového náskoku. První koš sice vstřelil Michal Podestát, ale pak se dirigentské taktovky chopil soupeř a neomylnou střelbou z dálky dostal domácí pod souvislý tlak. Prim v této činnosti hrál hlavně vyhlášený střelec Dušan Sabol, který dal během celého utkání 8 trojek a celkem 34 bodů.
Do druhé části hry vstoupili domácí se zlepšenou obranou a i v útoku se začalo dařit, ale náskok hostí se stále nedařilo vymazat. Až v posledních 2 minutách, kdy domácí vstřelili 10 bodů, se skóre trochu vylepšilo. Poločas pak zakončili domažličané nádhernou a rychlou akcí. Josef Prettl doskočil odražený míč pod vlastním košem, pasem přes tři čtvrtiny hřiště našel neomylně Michala Podestáta a ten výstavní smečí zakončil break, kterému znovuprobuzené publikum nadšeně aplaudovalo.
Během poločasové přestávky pravděpodobně trenér Vaněk svým svěřencům "domluvil" a ti vstoupili do druhého poločasu jako vyměnění. Jiskru v těchto fázích zápasu táhla zejména trojice Podestát, Jirka Blacký a Honza Blacký a hlavně jejich zásluhou nastříleli domácí během třetí čtvrtiny 41 bodů!!! To notně rozčílilo celý hostující tým, v čele s trenérem Zuzákem, který před svým oddechovým časem počastoval zapisovatelský stolek několika nepublikovatelnými výrazy.
Do poslední části hry nastupovala Jiskra s osmibodovým náskokem a někteří optimisticky naladění fanoušci již věřili, že domácí dotáhnou utkání v klidu do vítězného konce, ale mýlili se. Sokolov dal v poslední čtvrtině 6 košů a z toho 6 trojek. Naposledy se trefil v 8. minutě Šnobl a vyrovnal na 83:83. Téměř v  zápětí ale vsítil možná klíčovou trojku celého zápasu Jirka Blacký a Sokolov už odpověď nenašel. V samém závěru pak ještě Kubizňák a znovu Jirka Blacký dali výsledku konečnou podobu. Po zaznění klaksonu ukončujícího zápas diváci potleskem ve stoje děkovali hráčům za předvedený výkon a ani hráči nezapomněli divákům poděkovat za fantastickou atmosféru.
Domácí hráči podali v tomto zápase heroický výkon, který svou kvalitou zcela určitě dosáhl na výkon Jiskry z domácího zápasu proti Ústí nad Labem "B”. Zároveň by Vám, divákům, rádi poděkovali za neutuchající podporu během celého zápasu.

střelci: Podestát 21/3, Blacký Jiří 20/1, Blacký Jan 20/2 - Sabol 34/8, Šnobl 25/5, Adenkule 7, trojky: 8 - 16,
fauly: 19 - 29

top
tbw.gif(19 kb)

Jiskra Domažlice vs. Thermia Karlovy Vary
83: 55 (23:12, 43:26, 62:32)
28.03.2002 (tbj) - Domácí hráče čekal po napjatém a těžkém souboji se Sokolovem papírově slabší soupeř, který už měl namířeno zpět do oblastního přeboru. Možná z toho důvodu přijeli karlovarští jen v šesti lidech a především bez svého nejlepšího hráče Libora Pupíka, který měl v průběhu sezóny průměr okolo 25 bodů na zápas.
Již od prvních minut bylo zřejmé, že se zápas odehraje v pomalém, místy až tréninkovém tempu. Domácí začali výborně. Základní pětka brzy vypracovala náskok, který v šesté minutě narostl až na 16:2, a tak trenér Vaněk mohl bez obav dát příležitost i hráčům, kteří se v sobotu na palubovku nedostali. Střelecky se výborně dařilo Petru Chmelíkovi, který hned poté, co přišel na hřiště, vstřelil trojku, pak přidal ještě dvě další a celkově zaznamenal 11 bodů. Bojovností a nasazením se blýskl Josef Hrubý, který nejednou sklidil potlesk znovu slušně zaplněného hlediště. Ať už za získaný míč, nebo jako v 25. minutě za skvělou přihrávku na Kubizňáka, který přímo z výskoku zavěsil tzv.”američkou”.
Ve druhé části hry domácí postupně zvyšovali svůj náskok, který se v poločase zastavil na 43:26. Tato pasáž se výborně vyvedla Standovi Kopicovi, který se dokonce trefil za tři body a zaznamenal tak, podle vlastních slov, svou vůbec první trojku ve III. lize.
Do třetí čtvrtiny nastoupili domácí již s vědomím, že ani případná výhra jim nepomůže k postupu, neboť Dukla Dejvice doma porazila Slavoj Litoměřice o 19 bodů a zajistila si tak pro příští sezónu účast ve II. lize. Hráči Jiskry na to ale nebrali ohled a dál zvyšovali svůj náskok, který 10. minutě narostl na 30 bodů. Hosté v této části vstřelili pouze 6 bodů a střelecky se trápili.
Vše si však vynahradili ve čtvrtině poslední. Tu vyhráli 23:21 a přece jen zkorigovali výsledek, který v jednu chvíli hrozil i prohrou o 40 bodů. Hráči Jiskry Domažlice se tak rozloučili s veleúspěšnou sezónou dvěma výhrami a stali se tak jediným celkem, který na domácím hřišti neztratil ani bod.
V ročníku 2001/2002 předváděla Jiskra basketbal plný nápaditých útočných herních kombinací, udržela si stálou výkonnost a až na prohru v Dejvicích nikdy nepropadla. Domažlice se mohou pochlubit ziskem 40 bodů za 18 vítězství a 4 porážky.
My všichni, kteří na basket v Domažlicích chodíme, musíme hráčům poděkovat a smeknout před nimi hluboce náš pomyslný klobouk. Protože, ať už za domácí zápas s Ústím nad Labem, nebo se Sokolovem, či za venkovní “dvojičku” Kralupy – Ústí, kam jeli hráči v šesti, respektive v sedmi lidech a vyhráli, si to zcela určitě zaslouží. A i když třešnička na dortu v podobě postupu nakonec jen těsně unikla, patří hráčům, trenérům i celému realizačnímu týmu za tuto sezónu jednoznačně absolutorium.

střelci: Blacký Jiří 12, Kopic 11/1, Podestát 11/2, Chmelík 11/3, Kubizňák 11/2, Prettl 10 - Hofman 19/1, Chromý 11/3, trojky: 8 - 4, fauly: 9 - 16

top
hostinec_u_kamen_sloupu.gif(3 kb)
Aktuálně

Jiskra Domažlice vs. BK Sokolov
90:83 (11:24, 32:40, 73:65)
27.04.2002 (tbj) - V posledních dvou kolech se mělo definitivně rozhodnout o celku postupujícím do druhé ligy a jedním ze tří kandidátů byla i Jiskra. Kromě dvou vítězství k tomu ale potřebovala i klopýtnutí dejvické Dukly.   
více
 | 
statistika

Jiskra Domažlice vs. Thermia Karlovy Vary
83: 55 (23:12, 43:26, 62:32)
28.03.2002 (tbj) - Domácí hráče čekal po napjatém a těžkém souboji se Sokolovem papírově slabší soupeř, který už měl namířeno zpět do oblastního přeboru. Možná z toho důvodu přijeli karlovarští jen v šesti lidech a především bez svého nejlepšího hráče Libora Pupíka, který měl v průběhu sezóny průměr okolo 25 bodů na zápas.  
více
 | 
statistika

 

last update webmaster