LETNÍ SOUSTŘEDĚNÍ MRÁKOV 2001

Jako je již po několik let tradicí opět jsme se sešli na srpnovém basketbalovém soustředění v mrákovském komplexu základní školy, která nám dává sice skromné, ale jinak maximální možnosti pro naše svěřence.
V týdnu od 13.08.–20.08.2001 se soustředilo pět družstev od nejmenších minižáků a minižaček po mladší žačky, starší žáky a mladší a starší dorostence (ti byli spojeni v jedno družstvo).
Počasí nám až neskutečně přálo a sluníčko nás celý týden nekompromisně spalovalo, takže se část odpoledního tréninku odehrávala většinou v rámci rehabilitace na místním koupališti. Ranní tréninky byly věnovány atletické a fyzické přípravě, odpolední jak již bylo řečeno rehabilitaci a pak následovaly podvečerní herní tréninky. Večer byly na pořadu dobrovolné zápasy trenérů s dorostenci. Mimo několik “ těžkých zranění “ v řadách trenérů se během těchto zápasů naštěstí nikomu nic nestalo. V průběhu soustředění se povedlo panu Štípkovi díky jeho konexím zorganizovat velice pěknou besedu s českou hráčkou evropské třídy Kamilou Vodičkovou, která se zrovna vracela do Čech z amerického Seattlu, kde ukončila své letošní působení v WNBA. S Kamilou jsme strávily velmi pěkné odpoledne, které se protáhlo až do večerních hodin, protože si bylo neustále o čem povídat.
Pro nejmenší účastníky našeho soustředění byla také připravena na konci soustředění “ bojová hra “ které se všichni srdnatě zúčastnily, (i když byly někteří míň srdnatí).
Takhle asi nějak probíhalo naše týdenní soustředění, které zajišťuje pár nadšenců, kteří chtějí ve svém volném čase dětem ukázat, že i bez velkých jmen se dá udělat pěkné soustředění na které se bude celý rok vzpomínat.
Velký dík poděkování patří všem kuchařkám školní jídelny, které nám vyšly maximálně vstříc a zajistily skoro domácí stravu, která se podávala šestkrát denně. Poděkování rovněž řediteli panu Vorlíčkovi za ochotný přístup k mladým sportovcům, kteří po dobu jednoho týdne využívali jeho areál.
Na konec jsem si nechal poděkování pro těch pár “bláznů”, kteří si vezmou týden dovolené, na odpovědnost stádo dětí a jdou do toho. Každý si určitě nedovede představit co obnáší příprava, zajištění provozu, nákupy a další a další “ maličkosti”. Díky pane Štípku, Pohanko, Kozino, Regále a doufám, že v roce 2002 opět v Mrákově.

Ivan Murin


last update webmaster