zacky_ml.gif(13 kb) Žákyně mladší

   Úvod       
   Soupiska
   Výsledky
   Tabulka
   Termíny
   Komentáře
   Foto
          Základní údaje
Soutěž:   oblastní přebor
Trenér:   Ivan Murin
Asistent:   Karel Štípek
 
 
turbus.gif(11 kb)

 

FINÁLE OBLASTNÍHO PŘEBORU MLADŠÍCH ŽÁKYŇ
KOŽLANY 06.04.2002
V sobotu 6.4.2002 jsme se zúčastnily jednodenního oblastního finále mladších žákyň – PASSARELLA za účasti mužstev : DBK Kožlany Kožlany/Kralovice, JISKRA Domažlice, LOKO Cheb, BCM Sokolov, který se konal v Kožlanech.

První zápas jsme odehrály v brzkých ranních hodinách (0800) s domácím družstvem Kožlan/Kralovic. Myslím, že tento zápas byl jeden z nejlepších, jaký domácí družstvo v letošní sezóně odehrálo a mi jsme museli vydat spoustu sil, abychom vítězství uhájili.

Druhý zápas mezi sebou hrály děvčata Sokolova a Chebu, byl to velmi pěkný a dramatický zápas v kterém dominovala nátlaková hra družstva Chebu, který hrál celohřišťový presing, ale na družstvo zkušené Sokolova to nakonec nestačilo.

Třetí zápas odehrály domácí družstvo s družstvem Sokolova a dlouho vzdorovaly, ale opět se projevila zkušenost a dívky ze Sokolova si vítězství nenechaly vzít a pevně šly za svým cílem.

Čtvrtý zápas čekal naše hráčky s družstvem Chebu. Samozřejmě jsem pozorně sledoval hru pro mě do té doby neznámých družstev Chebu a Sokolova, takže jsem svoje děvčata přesně instruoval o tom, jakou taktiku zvolíme, co od soupeře budeme čekat a jak budeme reagovat. Soupeř samozřejmě nastoupil s tvrdým presingem, který nám nedovolil vůbec rozehrát původně plánovanou hru, ale to jen z toho důvodu, že nás soupeř zastavoval jen za cenu faulů (za první půli měl soupeř 18 faulů, za druhou půli fauli 2). V první půli jsme házely 23 trestných hodů a z toho 11 proměnily, přitom v normální hře jsme daly jen 10 bodů, takže soupeři přesně vyšla jejich taktika, kdy nás nepustily vůbec do hry i za cenu velkého množství faulů. V poločase bylo dá se říci “velké mytí hlav”, protože tenhle zápas byl pro nás zlomový a mi ho v poločase prohrávaly o 24 bodů, což je v této kategorii absolutně nedohnatelné skóre. Do druhého poločasu jsme nastoupily do presingu mi a i když ho nemáme tak nacvičený, jako soupeř, tak jsme je zdatně potrápily a druhý poločas vyhrály o 4 body. Takže důležitý zápas jsme prohrály relativně velkým rozdílem, ale hra ve druhém poločase byla z naší strany velmi dobrá.

Pátý zápas byl, jako všechny ostatní velmi důležitý pro vývoj na prvních místech v tabulce, kde se utkaly domácí s družstvem Chebu, který byl po zápase s námi dost vyčerpaný a již nehrál svoji nátlakovou hru a domácí s nimi hrály velmi vyrovnané utkání, bohužel i na ně přišla slabá chvilka a Cheb na to okamžitě reagoval tvrdým dvou minutovým presingem a okamžitě soupeři utekl na deset bodů, které si udržel až do konce zápasu.

V posledním zápase jsme nastoupily proti favoritu tohoto finále Sokolovu. Moje holky si výsledek s Chebem již v šatně obrečely a já měl velkou práci je znovu motivoval k zápasu v které relativně o nic nešlo a přitom šlo o hodně. Turnajová matematika hovořila jasně : naše výhra o 35 bodů nás řadila na místo první, výhra o 11 bodů na místo 2, a jakákoliv výhra o míň než 11 bodů, ale i prohra nás nechávala na třetím místě, ale Sokolov by srazila na místo druhé a na čelo posunula Cheb.

Zápas velmi dobře, hrály jsme zodpovědně a kolektivně v poločase byl nerozhodný stav 21:21 a soupeř byl trochu nervózní i když stále věřil ve svoje kvality. Bohužel hned začátek druhého poločasu nám nevyšel podle našich představ. Naše obrana byla najednou absolutně naivní což trestala kapitánka Sokolova Lenka Černá střelami za tři body a rychlými nájezdy do naší obrany. Obraz hry se rychle měnil a ani naše nejlepší hráčky nedokázaly vzdorovat a koncem třetí čtvrtiny jsme prohrávaly o 16 bodů, dal jsme příležitost celé lavičce a děvčatům, která se během turnaje nestala tak často na hřiště. Proto se prohra může zdát veliká, ale i děvčata z lavičky si odehrály svoje i když nedokázaly čelit tak kvalitnímu soupeři.

Během celého turnaje jsme odehrály tři velmi kvalitní zápasy, které nám ukázaly kde máme největší nedostatky. Zklamala mě obrana i přes to, že jsme se na ni zaměřovaly a myslel jsem si, že už trochu víme jak na to, ale skutečnost je jiná.

Velmi dobré zápasy odehrála “naše” LENKA ŠTRUBELOVÁ, která se stala nejlepší střelkyní, společně s Lenkou Černou ze Sokolova – obě daly 52 bodů ve třech zápasech což je průměr 17,3 bodu na zápas, zároveň se stala nejlepší střelkyní trestných hodů 9/7 což je 77,7% a zároveň byla nominovaná do ALL STARS finálového turnaje. Je smutné, že je to hráčka oddílu Toužimi a ne naše kmenová, protože je to velmi kvalitní hráčka, které se bohužel, žádná nevyrovná. Trochu za očekáváním zůstaly i další opory na které se spoléhalo, ať již Šárka Jelínková, nebo Katka Korbová i když ta byla po tréninkovém výpadku a celý turnaj odehrála s výronem v kotníku, což její výkon určitě poznamenalo.

Takže družstvo Domažlic nakonec skončilo na třetím místě, což bylo v silách děvčat i když si myslím, že jsme na ostatní družstva herně měly, ale zkušenost ostatních, které nastupují v soutěžích žákovských lig starších žaček, některé i mladších dorostenek tak se zkušenostmi nemůžeme absolutně porovnávat. Možná až mužstvo bude lépe zabezpečeno finančně, bude moci absolvovat turnaje s kvalitními soupeři a jenom tím děvčata získají svoji kvalitu.

Chtěl bych poděkovat za velmi solidní řízení zápasů a přístupu rozhodčích a i za fantastickou agendu, kterou rychlostí blesku zpracovával JIRKA BUŇKA. I když byl tento turnaj velmi náročný na fyzické síly, jsem velmi rád, že jsme se zúčastnily a zkontaktovaly se s ostatními děvčaty.

Nakonec přeji dívkám ze Sokolova, aby na přeboru ČR, který se koná koncem května umístily nejlépe na prvním místě a ukázaly jak se hraje na západě Čech.

top
ans.gif(7 kb)
Aktuálně
Krajské finále    více

Šestý turnaj    více

Pátý turnaj    více

Čtvrtý turnaj    více

Třetí turnaj    více

Druhý turnaj    více

První turnaj    více

Průběžná tabulka    více

FINÁLOVÁ TABULKA OP MLADŠÍCH ŽAKYŇ

 

BCM

SOKOLOV

LOKO

CHEB

JISKRA DOMAŽLICE

DBK

KOŽLANY

SKÓRE

BODY

POŘADÍ

BCM

SOKOLOV

 

40 : 35

62 : 37

51 : 46

153:118

6

1.

LOKO

CHEB

35 : 40

 

69 : 52

53 : 41

157:133

5

2.

JISKRA

DOMAŽLICE

37 : 62

52 : 69

 

46 : 36

135:167

4

3.

DBK

KOŽLANY

46 : 51

41 : 53

36 : 46

 

123:150

3

4.

     
top


last update webmaster